First Aid Beauty Ultra Repair Instant Oatmeal Mask

Tokrat se pridružujem #nimivšeč blogerskem izzivu s kritiko enega mojih lanskoletnih nakupov.

Prvo naj povem, da obožujem oves. Rada ga jem in rada ga packam na obraz. Že nekaj časa doma izdelujem svojo ovseno masko za pomirjanje kože in sem že ne tretji ali četrti (kdo sploh še šteje) tubici A-derma zaščitne kreme z rhelba ovesom.
Oves pomirja, rahlo hladi in vlaži kožo. Bojda je tudi protivneten antioksidant, ki lajša srbečico in skrbi za pospešeno zdravljenje kožnih tegob. Zelo primeren za občutljive kože, nagnjene k alergijam ali ekcemom. Kaj bi človek sploh še želel? (*retorično vprašanje, moje želje so neskončne)

Sicer moji DIY maski ne manjka čisto nič, razen tega, da ne morem iz svoje lene kože in se mi ne ljubi packat, masko raje iztisnem iz tube. Zato mi je srce kar malo zapelo, ko sem naletela na tale izdelek na Look fantastic spletni strani. Tubica 56 ml stane nekih 22€ (v času mojega pisanja znižana na nekih 18€).. cenovno je med mojimi maskami absolutna zmagovalka in nosi titulo najdražje maske v moji omari ever. Po tej logiki, bi morala biti tudi najboljša maska, pa žal temu ni tako..

Kadarkoli nanašam izdelke z ovesom, bodisi svojo DIY masko ali A-derma kremo začutim takojšnje “olajšanje”. Kot da bi obraz potopila v ravno prav hladno kristalno čisto vodo na nekem rajskem otočku in prav čutim, kako moja koža srka vso vlago, se hidrira in pomirja. Od tod izvira moja ljubezen do sestavine. Žal je svet nepošten in je to samo takojšnji občutek, ki dokaj hitro zbledi.
Z First Aid Beauty masko so ti občutki še bolj kratkotrajni in obenem edina pozitivna lastnost te maske. Po tem, ko jo umijem z obraza, nimam absolutno nobenega občutka, da sem karkoli nanesla, koža se počuti isto, kot da bi jo ravnokar umila. Po domače, o hidraciji ali nahranjenosti ni ne duha ne sluha, moja koža pa je potrebna iste nege, kot če maske sploh ne bi nanesla.

Pa smo pri izkušnji, zaradi katere si je ta maska zaslužila svojo #nimivšeč objavo.
Prejšnji petek sem ponovno začela terapijo s topičnim tretinoinom. Po enkratnem nanosu tretinoina, potem še najmanj 5 dni ekstra negujem kožo in jo obmetavam z vsem, kar obljublja pomirjanje, hidracijo in hranljivost, ter vsebuje karkoli za krepitev naravne obrambe kože. Uporabnice tretinoina najbrž poznate stranske učinke, za vse nepoznavalke – tretinoin povzroča lupljenje povrhnjice, suhost in zategovanje pa seveda ekstra občutljivost kože.
V nedeljo se je začelo luplenje, zato sem zvečer nanesla mojo najljubšo masko I’m from honey mask (ki je btw za polovično ceno najmanj 100krat boljša od zvezde te objave).
V ponedeljek sem želela nego dopolnit s pomirjevalnim učinkom ovesa in nanesla First Aid Beauty masko. Nisem niti do konca namazala maske, ko me je začelo grozno žgat v obraz. Po tipično gorenjsko, sem še nekaj trenutkov razmišljala o tem koliko evrov gre v smeti, če jo takoj sperem, ampak ker je bil občutek res preveč žgoč, sem jo morala oprat po 1 minuti. Nadaljna nega je imela podoben učinek, ampak malce omiljen. Naj omenim, da nisem nanašala nič novega. Vsa nega je ista in testirana že več mesecev. Na koži so se mi pojavili redečkasti lišaji, ki so v manjši intenzivnosti vidni še danes, 3 dni po tem. Koža sicer ne reagira več na nego, in se situacija hvalabogu počasi umirja.

Torej, če je bil pred pondeljkom moj vtis te maske, da je pač precenjen preparat za rahlo pomiritev kože, je še to splavalo po vodi. Moj glavni motiv za nakup pomirjevalnih in negovalnih mask je zaradi nege po uporabi tretinoina. Če mi maska to izkušnjo še 10krat poslabša, je zame absolutno neuporabna in ni je ne bi vzela tudi če jo dobim zastonj.

Da naredim torej kratek povzetek ali TL;DR mojega mišljenja o tej maski, ki obljublja hidracijo, pomirjanje, ter mehko in voljno kožo. V bistvu je precenjen zvarek, z eno samo rahlo pozitivno lastnostjo, ki zataji takrat ko je najbolj potrebna.
Moja DIY ovsena maska jo za občutno manjšo ceno prekaša v prav vseh pogledih. Če te zanima kako jo izdelam, stay tuned, te razrešim radovednosti v naslednjem prispevku.

Lep žajfast pozdrav,
Daša

Share:

6 Comments

 1. March 21, 2018 / 9:59 pm

  Uff…hvala za opozorilo! Super prispevek, navijam še za kak #nimivšeč post! 😉

  • dasapeternelj
   Author
   March 21, 2018 / 10:46 pm

   Jaz navijam, da jih bo čimmanj.. #gorenjka 😀

 2. Maša
  March 21, 2018 / 10:28 pm

  Imam se na sumu, da sem to masko že enkrat opazovala, ker so mi bili do zdaj vsi ostali First Aid beauty izdelki zelo všeč. No, zdaj vem, da je ne potrebujem. Bi bila pa vesela tvojega DIY recepta za ovseno masko!

  • dasapeternelj
   Author
   March 21, 2018 / 10:44 pm

   Se bom potrudila, da čimprej klavrno poslikam moj postopek 🙂 lahko pa že vnaprej raziščeš kje lahko kupiš fino zmlet oves, če nisi lastnica dobrega kavnega mlinčka 😉

 3. Tadeja
  March 22, 2018 / 7:16 pm

  Tudi jaz čakam na recept za ovseno masko! In kot vedno, super napisano 🙌

  • dasapeternelj
   Author
   March 22, 2018 / 7:46 pm

   Pride kmalu.. in hvala 😊

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.